Het heeft echter geen nut om voor de zoveelste keer op dieet te gaan als je vanaf dag 1 besluit: ik g dit dieet doen en stop als ik X kilo ben afgevallen want dan is mijn doel bereikt. Je kiest er dus heel bewust op voorhand al voor om je nieuwe levensstijl maar heel kort vast te houden. Want het doel is X kilo afvallen. Dus als je dat doel hebt behaald ben je “klaar” en kun je weer terug naar je oude leventje. Als jij jezelf hierin herkent, is afvallen echt niet het probleem.

Afvallen is niet jouw probleem

Miljoenen mensen zijn ooit wel eens een paar kilo afgevallen, jij waarschijnlijk ook. Dat is niet je probleem. Je probleem is de periode ná je dieet. Beter bekend als: de rest van je leven. Zolang jij niet aan een nieuw “dieet” begint met de gedachte: “ik wil dat ik deze manier van eten en bewegen vol kan houden, niet alleen tot ik X doel heb bereikt maar ook nog jaren erna”, val je uiteindelijk terug in oude gewoonten.

Maak een plan voor de lange termijn

Kort samengevat: afvallen kun je echt wel en is niet jouw probleem, het volhouden van een dieet en er een levensstijl van maken (ruim na het bereiken van je gewichtsdoel) is je probleem. Zoek dus niet naar een nieuw megawondersupersexy dieet dat je de komende járen niet vol kunt houden. Zoek naar een manier van leven die over de langere termijn past bij jouw doelen, bijvoorbeeld door middel van personal trainer om af te vallen

Wil je weten hoe je dit het beste kan bereiken?

Wij zijn Fitbody

Kun je wel wat hulp gebruiken met afvallen of simpelweg met meer bewegen? Dan is Personal Training of Small Group Training bij Fitbody, jouw personal trainer in Breda, misschien wel iets voor jou. Bij Fitbody gaan we er samen met jou voor om jouw persoonlijke doelen te bereiken. Of je nu personal training om af te vallen of personal training om fit te worden hebt, wij gaan je erbij helpen. Bij ons krijg je training van een mannelijke of vrouwelijke personal trainer en word je fitter, sterker en gezond terwijl je nog steeds geniet van het Bourgondische leven in Breda! Ben je benieuwd naar de kosten van personal training of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op

Meer nieuwsberichten

reverse dieting 2

Reverse dieting: eet meer, val af deel 2

Dit artikel lezen
6 carnavalstips voor fitte bourgondiers breda

6 carnavalstips voor fitte bourgondiers

Dit artikel lezen
waarom een coach essentieel is voor optimaal resultaat fitbody breda

Waarom een coach essentieel is voor optimaal resultaat

Dit artikel lezen