Afvallen én het volhouden: dat is je doel.

Met de zomer in aantocht ben je waarschijnlijk net iets kritischer naar jezelf aan het kijken in de spiegel: er mag toch nog wel wat af! Voordat je weer allerlei dramatische afvalpogingen gaat doen is het echter slim om te kijken naar wat je ná dat wonderdieet gaat doen.

Sander Hoogenboom op 25 februari 2020

Het heeft echter geen nut om voor de zoveelste keer op dieet te gaan als je vanaf dag 1 besluit: ik g dit dieet doen en stop als ik X kilo ben afgevallen want dan is mijn doel bereikt. Je kiest er dus heel bewust op voorhand al voor om je nieuwe levensstijl maar heel kort vast te houden. Want het doel is X kilo afvallen. Dus als je dat doel hebt behaald ben je “klaar” en kun je weer terug naar je oude leventje. Als jij jezelf hierin herkent, is afvallen echt niet het probleem.

Afvallen is niet jouw probleem

Miljoenen mensen zijn ooit wel eens een paar kilo afgevallen, jij waarschijnlijk ook. Dat is niet je probleem. Je probleem is de periode ná je dieet. Beter bekend als: de rest van je leven. Zolang jij niet aan een nieuw “dieet” begint met de gedachte: “ik wil dat ik deze manier van eten en bewegen vol kan houden, niet alleen tot ik X doel heb bereikt maar ook nog jaren erna”, val je uiteindelijk terug in oude gewoonten.

Maak een plan voor de lange termijn

Kort samengevat: afvallen kun je echt wel en is niet jouw probleem, het volhouden van een dieet en er een levensstijl van maken (ruim na het bereiken van je gewichtsdoel) is je probleem. Zoek dus niet naar een nieuw megawondersupersexy dieet dat je de komende járen niet vol kunt houden. Zoek naar een manier van leven die over de langere termijn past bij jouw doelen.

Wil je weten hoe je dit het beste kan bereiken?

Meer nieuwsberichten

Deze is voor de dikzakken ;)

Dit artikel lezen

Afvallen: Wat is een goed tempo?

Dit artikel lezen

Waarom een coach essentieel is voor optimaal resultaat

Dit artikel lezen