Krachttraining
voor vrouwen

Krachttraining voor vrouwen: het wordt steeds populairder. En terecht, want het is een uitstekende manier om lekker te sporten, wat kilo's af te vallen en de juiste spiergroepen te trainen. Bij Fitbody Personal Gym bieden we Personal Training en Small Group Training aan die je helpt om te sporten op een manier die jij prettig vindt. Zonder pottenkijkers en onder de juiste begeleiding van onze personal trainers. 

De voordelen van krachttraining voor vrouwen bij Fitbody:

  • Trainen zonder pottenkijkers in onze privé studio's
  • Écht persoonlijke begeleiding van onze personal trainers (vrouw of man)
  • Eigen trainingsprogramma op maat, inclusief voeding & coaching

Start met krachttraining!

Plan nu jouw vrijblijvende kennismaking in.

De voordelen van krachttraining voor vrouwen

Er bestaat een hardnekkige mythe dat krachttraining voor vrouwen ervoor zou zorgen dat je langzaam maar maar zeker in een bodybuildster veranderd. Niets is echter minder waar! Krachttraining voor vrouwen is een uitstekende manier om lekker te sporten en (minstens) net zo effectief als cardio. Vrouwen maken van nature veel te weinig testosteron aan om je spiermassa zo hard te laten groeien. 

Je bent daarentegen met krachttraining lekker in beweging en traint de juiste spieren op de juiste manier. Krachttraining is goed voor calorieverbranding én het opbouwen van de juiste dosis spiermassa op de goede plaatsen. Bij Fitbody sta je daarbij onder begeleiding van een ervaren personal trainer óf trainster. Hij of zij helpt je met een goed trainingsschema en de juiste oefeningen, of je nu een beginnend sporter bent of al wat meer ervaren. Voor een beginnend sporter is de personal training of groepstraining een uitstekende stok achter de deur om regelmatig te sporten. Voor de meer ervaren sporter kun je gericht trainen voor specifieke doelen of de juiste techniek onder de knie krijgen.

Personal Training bij Fitbody

Personal Training bij Fitbody

Wil je gaan beginnen met krachttraining of sporten in het algemeen, maar weet niet je niet precies hoe? Of vind je het niet fijn om naar de sportschool te gaan, omdat je je oncomfortabel voelt in de drukte? Dan kan Personal Training of Small Group Training bij Fitbody daarbij helpen! 

Bij ons train je ongestoord en zonder pottenkijkers in één van onze privé studio's. Alleen samen met jouw personal training óf in een groep van maximaal vier mede-sporters. Wij helpen je om regelmatig te sporten en zijn een stok achter de deur! Zo werk je samen met jouw trainer aan jouw persoonlijke sportdoelen. Of je nu een paar kilo's wil kwijtraken, wil werken aan je fysieke of mentale gezondheid of simpelweg wat gezonder wil leven: wij helpen je dit doel te bereiken. Bij Fitbody, de meest persoonlijke sportschool van Breda, ben je aan het juiste adres!

"Sander is een echte professional: hij weet precies wat je aankunt en hoe je je grenzen kunt verleggen waardoor je steeds sterker wordt."

Debbie Lachman -
Debbie Lachman, -

Verloor 20KG

Deze referentie lezen

Beginnen met krachttraining als vrouw

Heb je nog weinig ervaring met krachttraining of begin je pas net met trainen? Dan kan het wel eens lastig zijn om te bepalen waar en hoe je begint. Bij Fitbody helpen we je daar natuurlijk graag bij. Een succesvol trainingsplan begint bij het bepalen van je doelstellingen: wat wil je bereiken en in welk tijdsbestek? Daarna is het belangrijk om te bepalen hoe je deze doelstellingen gaat bereiken, oftewel: een trainingsplan en eventueel een voedingsplan. 

Een trainingsschema samenstellen kan best ingewikkeld zijn. De eenvoudigste manier om dit aan te pakken is om je lichaam op te delen in twee delen: boven en onder. Train deze spiergroepen omstebeurt, dus de ene keer je bovenste deel (bijvoorbeeld je armen, buik) en de andere keer het onderste deel (billen, benen, kuiten). Zo blijft je trainingsschema goed in balans.

Vind je het lastig om te starten met krachttraining of heb je hulp nodig bij het samenstellen van een trainingsschema? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Krachttraining voor vrouwen in de overgang

Voor vrouwen die richting de overgang gaan, is krachttraining een uitstekende stimulans voor het lichaam. De menopauze zorgt voor een verlaging van oestrogeen in het lichaam, wat invloed heeft op de botdichtheid en waardoor spierverlies toeneemt. Met krachttraining kun je deze zaken zienderogen verbeteren. Het helpt om lichaamsvet te verminderen en direct ook om de spiermassa te vergroten. Dat heeft een positieve invloed op de stofwisseling in het lichaam en daarom ook eventuele gewichtstoename. Kortom: het is ontzettend gezond om op ook iets latere leeftijd krachttraining te blijven doen!