Golf Fitness
Verbeter jouw golfspel

Wil jij extra meters toevoegen aan je drives, betere controle krijgen over je golfswing en blessures voorkomen? Dan zijn krachttraining en fitness gericht op golf echt iets voor jou! Krachttraining is dé ontbrekende schakel voor golfers van elk niveau die hun golfspel naar een hoger plan willen tillen.

Heb jij interesse in golf fitness? Vraag snel een proeftraining aan. Vul het formulier hiernaast aan of neem direct contact met ons op.

Jouw golfspel verbeteren?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Golf Fitness bij Fitbody

Golf is een heerlijke sport, al is het maar ter ontspanning en voor de beweging. Natuurlijk wil je ook progressie blijven boeken en uiteindelijk met een lagere handicap op de eerste tee verschijnen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan; golf is misschien wel de moeilijkste sport die er is!

In een golfswing moeten ontelbaar veel dingen op het goede moment gebeuren. En dat in één seconde. Er wordt dus op technisch vlak enorm veel van je gevraagd. Natuurlijk kan de golfpro je goed helpen met de techniek, maar de fysieke kant van golf wordt vaak niet behandeld of getraind.

Je kan alles in je hoofd goed willen doen maar als je lichaam simpelweg niet in de juiste positie komt (en blijft) schiet je er weinig mee op. En daar zijn wij bij Fitbody juist goed in! We helpen je aan een betere golfswing door ons te focussen op drie onderdelen die alledrie essentieel zijn om de techniek goed in uitvoering te brengen.

Mobiliteit

Voordat je kan gaan denken aan een snellere swing moet je eerst zorgen dat je lichaam in de juiste positie kan komen. Door te werken aan je mobiliteit merk je al snel vooruitgang en heb je meer aan de andere onderdelen!

Balans

Als je lichaam op de juiste manier beweegt is het zaak om het gewicht op de juiste manier te verplaatsen én op die plek te houden. Zowel mobiliteit als een sterker lichaam dragen bij aan deze balans, het één kan simpelweg niet zonder het ander!

Kracht en snelheid

Om een goede balans te crëeren én vast te houden tijdens een swing heb je een sterk lichaam nodig. Zowel je bovenlijf, je romp (de core) als je benen moeten weerstand kunnen bieden tegen de snelheid van je swing.

En sta je stevig in je schoenen, ben je sterker én beweeg je lekker soepel? Dan kunnen we de snelheid van je swing langzaamaan verhogen. Al deze onderdelen zorgen voor een beter resultaat tijdens de technieklessen óf je rondje golf.

Waarom Golf Fitness bij Fitbody?

Wij zorgen ervoor dat een personal trainer samen met jou aan de slag gaat met jouw persoonlijke doelen. In het intakegesprek bespreken we daarom wat jouw wensen zijn en gaan we daar vervolgens gericht mee aan het werk, of dat gerelateerd is aan jouw golfswing of op andere vlakken. Naast de begeleiding tijdens het trainen, geven we ook advies over voeding en mindset. Dit kan balans helpen vinden en beter resultaat leveren op de golfbaan.

Naast een personal trainer zijn er ook semi-personal trainingen, oftewel groepslessen, beschikbaar. Je sport dan in groepen van maximaal vier personen onder de begeleiding van een ervaren trainer. Train gezellig met je (golf)partner, vrienden, familie of collega’s.

Wil je graag een maandelijkse personal training en een trainingsschema op maat om verder zelf aan de slag met je conditie en gezondheid? Dan kies je voor ‘Parttime PT’ bij Fitbody.

Bekijk het trainingsaanbod van Fitbody

Blijf gezond met Fitbody!

Blijven bewegen is essentieel, ook buiten de golfbaan om. Laat sporten daarom een vast onderdeel zijn van jouw week. Zo voorkom je eventuele vervelende blessures en verbeter je binnen no-time jouw golfswing én handicap!

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen! Fitbody is te bereiken op 06 50 63 27 60 of via info@fitbody.nl. Wij geven altijd zo snel mogelijk antwoord!

Neem contact met ons op